טרם התחלתם תהליך הגמילה או שרוצים להתחיל ומתלבטים האם "עכשיו" זה עיטוי זמן נכון מבחינתכם כדי להתחיל את התהליך? האם עשיתם את כל ההכנות לקראת התהליך?
בפוסט הקודם דיברתי על כך שלפני שמתחילים תהליך הגמילה חשוב לבדוק האם הילד מוכן לתהליך הגמילה והענקתי טיפים כיצד לבדוק את זה.
אולי זה נשמע קצת הזוי....אך כמו שילד צריך להיות מוכן לתהליך הגמילה כך גם הורים צריכים להיות מוכנים לתהליך הגמילה כי הצלחתו של תהליך הגמילה תלוי מאוד בהורות נכונה. אם בין הורה והילד יש תקשורת נעימה, אם הורה יודע להעניק גבלות במקום ובזמן המתאים ואם הורה יכול להוביל את הילד ולחזק אותו בזמן שהילד זקוק לכך – אז רוב הסיכויים שתהליך הגמילה יעבור בהצלחה.
בהמשך אעניק לכם טיפים איך לבדוק האם זה עבורכם זמן נכון כדי להתחיל תהליך הגמילה ומהן ההכנות שצריך לעשות לקראת התהליך:
קודם כל חשוב שאתם תהיו פנויים רגשית כדי להוביל את התהליך. אם בבית יש איזה שהוא מצב של מתח (לדוגמה צריך להיוולד ילד חדש במשפחה) זה לא זמן מתאים כדי להתחיל תהליך הגמילה. פניות רגשית של ההורים מאוד משפיע על איך שהילד יתנהל בתהליך הגמילה.
פניות פיזית – מאוד חשוב לבדוק האם אתם פנויים מבחינת הזמן ויכולים להיות נוכחים פיזית מתי שהילד זקוק לכם. באופן כזה הילד מרגיש שיש לו על מי לסמוך ומרגיש יותר בטוח בעצמו.
מוכנות להכיל קושי ותסכול של הילד – חשוב שהורה יראה שהוא מבין את הרגשות של הילד בזמן שהילד מפספס או לא מצליח. באופן כזה הילד רואה שהורים אמפתיים כלפיו ויש על מי לסמוך ואז גם הילד מרגיש יותר בטוח בעצמו וביכולותיו.
חוסר שיפוטיות – חשוב שהורה יהיה פחות שיפוטי ולא ישאל את ילד "למה פספסת?", "למה לא עשית בסיר?" אלא יותר יבוא ממקום של לתמוך ולעודד זה יאפשר לילד יותר להאמין בעצמו ואז גם יקל על תהליך עצמו.
כדאי שבזמן שהילד עובר גמילה אנחנו לא נתכנן נסיעות ארוכות הדבר שיכול להקשות על הילד לשלוט בצרכיו. לפני תחילת תהליך הגמילה כדאי שהורים יתאמו ציפיות ביניהם ויהיו עקביים על מנת לשדר אותו מסר לילד. מסרים שונים מההורים יכולים לבלבל את הילד ולהקשות על תהליך הגמילה.
לפני תחילת תהליך הגמילה כדאי להוריד שטיחים ולכסות את הספות על מנת שתהליך הגמילה יעבור יותר בקלות.
אנחנו צריכים גם להכין את עצמינו איך אנחנו מסתדרים עם הילד מחוץ על מנת, להשתדל לעקוב על זמן עשיית צרכים של הילד, לקחת תחתונים להחלפה, סיר, מגבונים וכל דבר אחר שאתם זקוקים על מנת לאפשר לתהליך לעבור בצורה נוחה יותר.
גלו אחריות ושדרו רוגע – ככל שילד רואה שאתם יודעים כיצד להוביל את התהליך, שאתם יודעים כיצד להסתדר עם קשיים שונים ומשדרים רוגע כך גם הילד רגוע יותר, באופן כזה הילד יותר בטוח בעצמו ורואה שיש לו על מי לסמוך.
אשמח שתכתבו בתגובות: כיצד אתם מתכוננים לתהליך הגמילה?
אילו התלבטויות אתם חווים?
אשתדל להתייחס בהקדם האפשרי שאלות שיעלו
הורות בכייף
לכל שאלות, הכוונות, הבהרות או הדרכות בנושא של הגמילה ונושאים אחרים –אני כאן לשירותכם.
מאיה ניידיס – ייעוץ והדרכת הורים

Comments