top of page

התארגנות בוקר

תמונת הסופר/ת: מאיה ניידיס - מנחת הוריםמאיה ניידיס - מנחת הורים

עודכן: 8 בפבר׳ 2020

איזה אסוציאציות מעלה בכם ביטוי "התארגנות בוקר" - קשיים, כעס, עצבים, לחץ, עמידה בזמנים? לכמה מכם יצא להתמודד אם הסיטואציות הבאות: אתם מנסים להשכים את הילד והוא אינו רוצה לקום, הילד לא רוצה ללבוש חולצה מסוימת או שבכלל טוען שאין לו מה ללבוש, הילד אינו רוצה את הכריך ששמתם לו בחמגשית, הילד מנסה לספר לכם משהו ואתם נקרעים כדי להספיק לארגן את הדברים ומאשימים את עצמכם בכך שלא מצליחים לגלות אוזן קשובה לילד?

בהמשך אתן לכם כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם הלחץ של הבוקר.

אחת מהסיבות שהילד מושך זמן בבוקר ומתנגד לדברים שאתם מבקשים ממנו היא שהילד פשוט רוצה לקבל את תשומת לבכם, להישאר עוד קצת אתכם. תגידו לילד: "גם אני מאוד אוהב אותך ורוצה להישאר אתך. בבוקר אנחנו צריכים לתקתק את הדברים. כשתבוא אחרי גן (בית הספר) נוכל לשבת ביחד לשחק, לדבר על דברים שונים..." כך אתם מראים לילד שאתם מבינים את הרגשות שלו ונותנים לו פתרון לכך שהוא רוצה להיות אתכם. ערב לפני בית הספר (גן) שבו עם הילד ותדונו על כך: איזו חולצה הוא ילבש בבוקר, איזה כריך לשים לו בחמגשית. כל ההכנות האלה יחסכו לכם את הזמן בבוקר.

על מנת שלילדים יהיה יותר קל לעקוב אחרי רצף פעולות שעליהם לעשות בבוקר. תכינו טבלה שבה יהיו רשומות (או מצוירות תמונות – במידה וילד אינו יודע לקרוא) לפי סדר הפעולות שעל הילד לבצע בבוקר. מול כל פעולה שהילד יסיים, אפשר להדביק מדביקה. שבו עם ילד ערב לפני, תראו ותסבירו לו את הטבלה ומה יהיה מצופה ממנו לעשות בבוקר.



 
 
 

Comments


bottom of page